DN publicerar en artikel om anteckningsböckernas viktiga funktion för vår hjärna och tankeverksamhet.

“Därför är anteckningsboken så viktig

för kreativiteten”

Jag har sedan länge varit en av dem som burit runt på vanliga anteckningsblock, från möte till möte, skrivit ut dem från pärm till pärm. Jag har också som grafisk formgivare och illustratör också alltid varit extra road av att tillverka egna varianter med olika mönster och budskap. Men inte förrän jag för några år sedan satte mig in i forskning kring hjärnan kreativitet fick jag en djupare förståelse för varför det på riktigt är så otroligt bra. Jag har alltid känt att det har varit ett bättre hjälpmedel för mig. Ökat min närvaro i möten, mitt fokus och skärpa.

En förlängd arm för tankebanor och kreativitet

När jag sedan kom i kontakt med begreppet reflektivt skrivande förstod jag dess fulla potential. Det där med att tänka på papper. Det är något annat. Helt annat. För kreativiteten, för förståelsen och den djupare tanken och insikten. För värdefulla reflektioner och nya tankebanor tornar nämligen upp sig betydligt lättare när handen får styra pennan över pappret, än över en styrplatta eller ett tangentbord. Blir så glad varje gång det statueras exempel där forskning är med och påvisar. För vi lyssnar alltid lite bättre då. En väldigt bra, intressant och faktiskt viktig artikel. Vi är alla idag väl medvetna om att “våra digitala enheter allt för enkelt kan få oss på villovägar, jävlas med vårt fokus och trigga dopaminbehovet”. Så vi behöver påminnas. Så om du skulle tillhöra en av dem som av någon anledning lagt anteckningsboken på hyllan eller bara tappat bort den bland alla skärmar, laddsladdar eller andra tekniska manicker, löp och köp! Skaffa en ny anteckningsbok för alla kloka tankar som ska tänkas 2024! Och läs artikeln förstås!

Leave a Reply

HITTAR DU VAD DU SÖKER?

Vill du veta mer om vad jag gör och arbetar med tveka inte att kontakta mig!