URNATUR DEL 2 February 23 2016

MER URNATUR...
Ingen inredningsintresserad har väl missat den pris-omsusade stolen Madonna från Gärsnäs, som vann årets möbel av både Elle Decorations Swedish Design Award och  tidningen Residence egna pris. Den är dessutom nominerad till Guldstolen. Formgivaren David Ericsson har fått till en riktig fullträff. Jag kan intyga att den är inte bara ursnygg att titta på, utan även urskön att sitta i! Fler ljusa ljuva trästolar i kombination med läder bjöd även montern för svenska GEMLA på. Svensktillverkat och genuint, ljust och nordiskt, vad mer finns att önska!

Design House Stockholm visade stolt upp flera fina nyheter. En av dem var serien Air formgiven av Mathieu Gustafsson. En relativt ung formgivare med rötter både i Paris och Småland. I denna serie blandar han traditionell vävd rotting med raka skandinaviska linjer. Den vävda rottingen i dessa låga skåp och höga garderober ger ett nytt och lätt uttryck till annars tunga och ibland lite otympliga möbler. Materialens kombination blir både lättsam och inte minst funktionell med den luftiga förvaringen.

Jag fastnade även för det mjuka runda lilla sidebordet Skirt Coffe Table från danska WOUD. En sån där skön liten parentes, som både smälter in och fulländar på samma gång. Det får även sätta punkt för detta materialsköna avsnitt. Ljust trä, läder och mässing, ursköna material ur vår natur, urnatur!