URNATUR! February 23 2016

På årets möbelmässa fanns så klart många tendenser att skönja. En del som vi har sett ett tag, och en del som känns nya och spännande. Som besökare snappar vi självklart upp olika detaljer, suger åt oss inspiration sett ur våra egna vinklar och kommer hem med intryck som färgats av våra egna referensramar. Många blogginlägg om svep och recensioner av årets mässa och redan tagit plats ute i blogsfären. Och här kommer ett till, sett från mitt eget lilla hörn.

Även om man på sina håll tycks skönja en annalkande färgexplosion, med otippade och nya färgkombinationer så finns det ännu en naturnära inredningsdröm som är vid liv. Med naturnära material bibehållna sina mest naturliga former nära sitt ursprung. Vi pratar om ljusa träslag, garvat skinn och rå mässing.

Bilderna ovan representerar en blandning av både etablerade och unga spännande formgivare/aktörer, som alla dessutom arbetat med den funktionen i fokus. Stolen SAXE av danska klassikern By Lassen. Stolen som likt namnet avslöjar går lätt att fälla ihop och ställa bort efter behov och lust. Hyllan Kuusikko av STUDIO Maiju Uski som ställde ut i mässans Green House, är konstruerad som en ihopfällbar stege med lösa hyllplan. Lätt att transportera och flytta runt när ommöbleringsbehovet tränger sig på.

Och sen det helt fantastiska The Champagne Table av den australiensiske formgivaren Glen Baghurst som också ställde ut i mässans Green House. Den är producerad av AB M&E Ohlssons Klockgjuteri i Ystad. Ett helt fantastiskt samarbete om du frågar mig! För att citera honom själv “...Two bottles of champagne should be kept in the bell at all times as potential for a great evening....”  Alltså den är bara helt genialiskt och står nu högst på min önskelista!